Головна Новини Бібліотечна палітра Херсонщини-2014

Бібліотечна палітра Херсонщини-2014

25.09.2014 10:27

24 вересня, з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара поринула у вир інноваційних проектів, цим самим вкотре доводячи, що бібліотека сьогодні є інформаційною основою високо розвинутого демократичного суспільства.
Різноманітні виставки та книжкові інсталяції, присвячені професійному святу бібліотекарів, зустрічали учасників та почесних гостей свята вже на кожному поверсі книгозбірні. Книжково-вітражний проект “Україна в шатах слова”, книжкова інсталяція Book-art “Сучасна бібліотека”, “Соняшник” побажань, “Жива” галерея “Портрет читача у часі”, патріотичне книжкове доміно “Герб України” – це лише частина того, чим здивували бібліотекарі своїх відвідувачів цьогоріч.
Проте основна увага була прикута до головної бібліотечної події року,  адже вже всьоме проходив обласний фестиваль «Бібліотечна палітра Херсонщини-2014». Це свято демонстрації найцікавіших ідей та ресурсів, створених бібліотекарями протягом року, визначення найбільш значущих та перспективних напрямків розвитку інноваційної діяльності бібліотек.
Сьогодні бібліотеки поступово стають центрами суспільної активності, сприяють діалогу влади та громади, тому не випадково, що до привітання бібліотекарів з професійним святом долучились представники влади, політики та бізнесмени: Путілов Андрій Станіславович — голова Херсонської обласної державної адміністрації; Сальдо Володимир Васильович — народний депутат України; Нікіфоренко Лариса Степанівна — начальник управління бібліотек, читання та регіональної політики Міністерства культури України, Гаврилюк Віктор Григорович — начальник управління культури обласної державної адміністрації, Величко Віктор Володимирович — голова Херсонської обласної організації профспілки працівників культури, Роменський Ігор Петрович — заступник голови Дніпровської районної в місті Херсоні ради, Остроумова Вікторія Володимирівна – президент Херсонської Торгово-промислової палати.
Програма фестивалю була дуже насиченою, але родзинкою став «Інноваційний майданчик». На участь у програмі було подано понад 40 заявок від центральних та сільських бібліотек. Суворий відбір пройшли лише 8 з публічних бібліотек, які мали змогу продемонструвати свої проекти.
Представлені учасниками "Інноваційного майданчика" проекти оцінювала незалежна група експертів. Поважне та компетентне журі високо оцінило учасників фестивалю та за підсумками Презентаційної програми місця розподілилися наступним чином: третє місце поділили між собою Центральна бібліотека Бериславської централізованої бібліотечної системи та Новомаячківська селищна бібліотека Цюрупинського району, друге місце посіла Херсонська централізована бібліотечна система, а переможцем став КЗ "Скадовська централізована бібліотечна система". Заохочувальний приз за інноваційний підхід у роботі з громадою отримав КЗ "Чаплинська централізована бібліотечна система".
В рамках фестивалю було підведено і підсумки конкурсів, які проводило протягом року Херсонське обласне бібліотечне товариство, тому хвилинка слави прозвучала для багатьох кращих бібліотек та бібліотечних працівників області.
- За перемогу в конкурсі "Кращий електронний ресурс" було нагороджено Іванівську централізовану бібліотечну систему.
- Заохочувальний приз за інтернет проект "Відкрий для себе Великоолександрівщину" отримала Великоолександрівська централізована бібліотечна система.
- Заохочувальний приз за web-сайт – Голопристанська центральна районна бібліотека.
- За перемогу в конкурсі "Краще інформаційно-рекламне видання малої форми" нагородили Новомаячківську селищну бібліотеку для дорослих.
- Заохочувальний приз в номінації "Створення візуального образу бібліотеки" отримала Херсонська обласна наукова медична бібліотека.
Фестиваль завершився, але заходи до Всеукраїнського дня бібліотек тривають! Запрошуємо вас на день відкритих дверей 30 вересня!

Фоторепортаж...

Книжкове доміно

Календар подій

  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031